Розробка системи електропостачання маслоекстракційного заводу - Кривенко, Сергій Михайлович; Kryvenko, Serhii (ЦНТУ, 2024)
В кваліфікаційній роботі виконано розрахунок системи електропостачання маслоекстракційного заводу. Робота складається з основної частини та спеціального розділу. В основній частині, що налічує 6 розділів, детально розраховано силові та освітлювальні навантаження заводу, визначено розрахункове навантаження, побудовані графіки електричних навантажень та картограма. На підставі цих розрахунків визначено баланс реактивної потужності на заводі, прийняті до встановлення конденсаторні батареї. Виконано техніко-економічне порівняння варіантів живлення маслоекстракційного заводу, що дозволило вибрати оптимальний варіант. Також вибрано трансформаторні підстанції, високовольтне обладнання та кабельні лінії. У спеціальному розділі кваліфікаційної роботи розглянуто створення технічного обліку електроенергії на заводу. Крім системи ЛУЗОД, яка здійснює передачу даних комерційного обліку електроспоживання заводу, розроблена автоматизована система контролю та обліку електроспоживання підприємства, яка дозволяє суттєво підвищити енергоефективність маслоекстракційного заводу, за рахунок зниження витрат у собівартості продукції. In the qualifying work, the calculation of the power supply system of the oil extraction plant was performed. The work consists of the main part and a special section. In the main part, consisting of 8 sections, the power and lighting loads of the plant are calculated in detail, the calculated load is determined, electrical load graphs and a cartogram are constructed. On the basis of these calculations, the balance of reactive power at the plant was determined, and capacitor banks were accepted for installation. A technical and economic comparison of options for powering the oil extraction plant was performed, which made it possible to choose the optimal option. Transformer substations, high-voltage equipment and cable lines were also selected. In a special section of the qualification work, the creation of technical accounting of electricity at the plant is considered. In addition to the LUZOD system, which transmits the data of commercial accounting of the plant's electricity consumption, an automated system of control and accounting of the enterprise's electricity consumption was developed, which allows to significantly increase the energy efficiency of the oil extraction plant, due to the reduction of costs in the cost of production.
Development of a power supply system for an oil extraction plant
Keywords: система електропостачання; електричні навантаження; електричне обладнання; автоматизована система контролю та обліку електроспоживання; електричні лічильники; power supply system; electrical loads; electrical equipment; automated system of control and accounting of electricity consumption; electrical meters