Дослідження та програмна реалізація системи комплексних рішень для відеонагляду - Діденко, Олександр Олександрович; Didenko, Oleksandr (ЦНТУ, 2024)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи комплексних рішень для відеонагляду. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи комплексних рішень для відеонагляду. Об’єктом дослідження є процес комплексних рішень для відеонагляду. Предметом дослідження є методи комплексних рішень для відеонагляду. Методи дослідження базуються на методах теорії кодування та теорії комп’ютерних мереж, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи комплексних рішень для відеонагляду. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Python. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software is developed, which is intended for a system of complex solutions for video surveillance. The goal of development is research and software emplementation of a system of complex solutions for video surveillance. The object of the study is the process of complex solutions for video surveillance. The subject of research is the methods of complex solutions for video surveillance. Research methods are based on the methods of coding theory and the theory of computer networks, methods of mathematical statistics, and methods of software development. The result of the work is the software implementation of a system of complex solutions for video surveillance. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on a PC with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Python environment.
Research and software implementation of a system of complex solutions for video surveillance
Keywords: комп’ютерна інженерія; відеонагляд; computer engineering; video surveillance