Механізація вирощування моркви з удосконаленням просапного культиватора - Сичов, Віталій Олександрович; Sychov, Vitalii (ЦНТУ, 2025)
У роботі розглянуто питання механізації вирощування моркви, зокрема ефективність міжрядного обробітку ґрунту за допомогою просапних культиваторів. Проведено аналіз сучасних технологій вирощування моркви та визначено основні проблеми, що виникають під час обробітку міжрядь. Виявлено недоліки існуючих конструкцій культиваторів, серед яких – значні енергетичні витрати, ризик пошкодження рослин та недостатня ефективність боротьби з бур’янами. The paper examines the issue of mechanization of carrot cultivation, in particular the effectiveness of inter-row tillage using row cultivators. An analysis of modern carrot cultivation technologies was conducted and the main problems that arise during row tillage were identified. The shortcomings of existing cultivator designs were identified, including significant energy consumption, the risk of plant damage, and insufficient weed control efficiency.
Carrot cultivation mechanization with improvement of the row cultivator
Keywords: морква; міжрядний обробіток; просапний культиватор; сівба моркви; carrots; inter-row tillage; row cultivator; carrot sowing