Модернізація насінєочисної машини СМ-4 з удосконаленням решітної частини - Жос, Дмитро Валерійович; Zhos, Dmytro (ЦНТУ, 2025)
Дипломна робота присвячена підвищенню ефективності роботи насінєочисної машини СМ-4 шляхом модернізації привода решітного стану. В роботі виконаний аналіз зерноочисних машин аналогічного призначення та визначені напрямки їх удосконалення. Розроблено технічне рішення з модернізації приводу решітного стану шляхом біогармонічних коливань, що дозволяє значно покращити якість та інтенсивність процесу решітної сепарації. На основі технологічних розрахунків розроблене складальне креслення вузла та деталей вдосконаленої зерноочисної машини СМ-4. The thesis is devoted to increasing the efficiency of the seed cleaning machine SM-4 by modernizing the sieve mill drive. The paper analyzes grain cleaning machines of similar purpose and identifies areas for their improvement. A technical solution has been developed to modernize the sieve mill drive by means of bioharmonic oscillations, which allows significantly improving the quality and intensity of the sieve separation process. Based on technological calculations, an assembly drawing of the assembly and parts of the improved grain cleaning machine SM-4 has been developed.
Modernization of the SM-4 seed cleaning machine with the improvement of the sieve part
Keywords: насінєочисна машина; привід; решітний стан; seed cleaning machine; drive; screen mill