Проблемні питання підготовки фахівців з економіки - Котенко, Т. М. (ПП Щербатих, 2014)
Сучасні інноваційні підходи у сфері підготовки фахівців, зокрема з економіки, постійно знаходяться в полі зору фахівців в цій галузі знань. Системність пошуку ефективних кроків в підготовки фахівців носить методичний характер і спрямований на досягнення більш якісного рівня освіти фахівцями з економіки. Ми знаємо, що повноцінна самовіддача в навчальному процесі науково-педагогічного персоналу може спостерігатися лише при фінансовій мотивації. Тому роботу вищих навчальних закладів необхідно побудувати поєднанням державного фінансування та можливість заробити додаткові фінансові ресурси. На наш погляд, доречним буде посилити контроль за навчальними планами за якими здійснюється навчання студентів. Неузгодженість планів докорінно скривджує розуміння Болонського процесу щодо мобільності навчання. Поруч з цим постає також питання вивчення дисциплін за вибором самого студента, а не інтересів навантаження викладача. Всі проблемні питання, що висвітленні повинні знайти практичне значення при реалізації державної програми розвитку економіки освіти в регіонах.
Keywords: державне фінансування; платні послуги; мобільність навчання; навчальні плани