Напрями вдосконалення організації праці менеджера в медичних закладах міста - Баднауі, Ахмет Амін; Badnaui, Akhmet Amin (ЦНТУ, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи виступає всебічне вивчення та визначення основних підходів до управління закладом охорони здоров’я відповідно до реформування медичної галузі. Досягнення цілей передбачає вирішення таких завдань: - здійснити надання стислого огляду теоретичних аспектів, що містяться в сучасній вітчизняній та зарубіжній літературі, що має на меті дослідити ключові сфери відповідальності керівників медичних закладів та їхнє значення в інституційній структурі; здійснити спрямування на уточнення поняття «менеджмент у сфері охорони здоров’я; вивчити основні підходи керівників у сучасних умовах на прикладі медичних закладів міста Кропивницького; створити пропозиції щодо підвищення продуктивності керівника, який наглядає за медичними діагностичними службами в різноманітних медичних закладах; розробити структуру вдосконалення управлінської праці з метою, щоб населення відчуло помітне покращення. Об'єкт дослідження зосереджений на розгляді процесів фінансово-господарської діяльності закладів охорони здоров’я, предмет - організаційно-правова робота закладу охорони здоров’я, націлено на вдосконалення якості обслуговування і надання дієвих методів лікування, профілактичної допомоги мешканцям міста за рахунок покращення структури менеджерського управління. The purpose of the qualification work is a comprehensive study and determination of the main approaches to the management of a health care facility in accordance with the reform of the medical industry. Achieving the goals involves solving the following tasks: - to carry out a brief review of theoretical aspects contained in modern domestic and foreign literature, which aims to investigate the key areas of responsibility of heads of medical institutions and their importance in the institutional structure; carry out a direction to clarify the concept of "management in the field of health care; to study the main approaches of managers in modern conditions using the example of medical institutions in the city of Kropyvnytskyi; create proposals for improving the productivity of the manager who oversees medical diagnostic services in various medical institutions; to develop a framework for improving management work with the goal of making the population feel a noticeable improvement. The object of the research is focused on the examination of the processes of financial and economic activity of health care institutions, the subject is the organizational and legal work of the health care institution, aimed at improving the quality of service and providing effective methods of treatment, preventive assistance to city residents by improving the structure of the managerial management.
Directions of improvement of manager's labor organization in the medical establishments of the city
Keywords: менеджер; ефективність; медичний заклад; manager; efficiency; medical facility