Зародження чавуноливарного виробництва - Кропівний, В. М.; Кропівна, А. В.; Воронюк, Є.; Kropivniy, V.; Kropivna, А.; Voronyuk, Е. (КНТУ, 2012)
У статті відслідковується шлях людства до створення технології лиття чавунних виробів. Матеріал статті розкриває зародження чавуноливарного виробництва на Україні під впливом російських та західноєвропейських металургів. In the article the way of humanity is watched to creation of technology of casting of cast-iron wares. Material of the article exposes the origin of cast-iron production on Ukraine under act of the Russian and West-European metallurgists.
Оrigin of chavunolivarnogo production
Keywords: горн; чавун; домниця; доменна піч; horn; iron; domnitsa; blast furnace