Графічне моделювання робочого простору верстата-гексапода (тези доповіді) - Валявський, І. А.; Крижанівський, В. А.; Valiavskyi, I.; Kryzhanivskyi, V. (КДТУ, 2003)
В тезах представлені результати досліджень впливу положення шарнірів штанг нижньої платформи на форму робочого простору верстата-гексапода. Змінюючи положення опор штанг під час роботи верстата можна змінювати форму робочого простору верстата наближаючи її до необхідної при даній обробці, що дозволяє збільшити об'єм робочого простору та розширити технологічні можливості верстата-гексапода. The abstracts present the results of research into the influence of the position of the lower platform rod hinges on the shape of the hexapod machine's workspace. By changing the position of the rod supports during machine operation, it is possible to change the shape of the machine's workspace, bringing it closer to that required for a given processing, which allows increasing the volume of the workspace and expanding the technological capabilities of the hexapod machine.
Graphical modeling of the hexapod machine tool workspace (report abstract)
Keywords: опора штанги; робочий простір; верстат-гексапод; rod support; work space; hexapod machine