Ukraine in the system of foreign economic activity: problems and ways of forming conditions for entering international markets - Mytsenko, I.; Миценко, І. М. (Донецький національний університет імені Василя Стуса, 2021)
The dynamics of Ukraine's foreign trade in recent years was analysed. It has shown that Ukraine is a fairly significant country in the world market for goods and services. In 2020 it had a wide range of trade relations with partners from 234 countries. Ukraine exports nearly USD 50 billion worth of goods and is one of the 50 largest exporters of goods. At the same time, the following problems were identified: a slow and unstable growth in exports, a negative balance of foreign trade in goods, an imperfect structure of exports due to its raw material nature. В статті здійснено аналіз динаміки зовнішньої торгівлі України за останні роки, який показав, що Україна є досить значним суб’єктом світового ринку товарів і послуг, у 2020 році вона мала зовнішньоторговельні відносини із партнерами з 234 країн світу. Україна експортує товарів майже на 50 млрд. дол. і входить у півсотню найбільших експортерів товарів. При цьому виявлено повільне і нестабільне зростання експорту, негативне сальдо балансу зовнішньої торгівлі товарами, недосконалу структуру експорту, обумовлену його сировинним характером.
Україна в системі зовнішньоекономічної діяльності: проблеми і шляхи формування умов виходу на міжнародні ринки
Keywords: зовнішньоекономічна діяльність; зовнішній ринок; міжнародна торгівля; експорт; імпорт; експортна стратегія; foreign economic activity; foreign market; international trade; export; import; export strategy