Логіка розрахунку облікової вартості персоналу - Ядранський, Д. М.; Jadransky, D. (КНТУ, 2011)
В статті аналізується вартісний підхід щодо виміру показників, пов’язаних з характеристиками робочої сили. Виявлена відсутність прямого зв’язку між продуктивністю інтелектуальної праці та часом, витраченим на неї. Пропонується адаптація марксистської теорії трудової вартості до сьогодення. Окреслений підхід до виміру доданої вартості, створеною інтелектуальною працею, за умов відсутності матеріалізованого результату. This article analyzes the cost approach for measuring performance related characteristics of the workforce. Detected no direct link between performance of intellectual work and time spent on it. Suggested adaptation of the Marxist theory of labour value to the present. The outlined approach to measuring the value added intellectual work, in the absence of the materialized result.
Logic of calculation of registration cost of the personnel
Keywords: продуктивність; інтелектуальна праця; вартісний підхід; собівартість праці