Аналіз зарубіжного досвіду регулювання міграційної мобільності молоді через призму безпекових наслідків - Голбанос, С. С.; Holbanos, S. (ЦНТУ, 2025)
Сучасний світ характеризується інтенсифікацією міграційних процесів, серед яких особливе місце займає мобільність молоді. Ця категорія населення, що знаходиться на етапі формування життєвих стратегій, професійного становлення та соціальної ідентичності, демонструє підвищену схильність до міграції у пошуках освіти, роботи, кращої якості життя або безпеки. This article presents a comprehensive analysis of international experience in regulating youth migration mobility, focusing on the security implications for countries of origin. It is substantiated that contemporary youth migration is a multidimensional phenomenon shaped by economic, social, political, cultural, and security factors.
Analysis of International Experience in Regulating Youth Migration Mobility Through the Lens of Security Implications
Keywords: міграційна мобільність молоді; регулювання; національна безпека; зарубіжний досвід; youth migration mobility; regulation; national security; international experience