Впровадження системи «бережливого виробництва» на українських підприємствах машинобудівної галузі як стратегія підвищення їх конкурентоспроможності - Харченко, І. В.; Романюк, Л. М.; Kharchenko, Ihor; Romaniuk, Ljudmila (КНТУ, 2016)
Стаття присвячена особливостям впровадження системи організації виробництва, відомої як «бережливе виробництво», на українських машинобудівних підприємствах. Проаналізовані недоліки впровадження деяких важливих положень, сформульованих авторами даної концепції. Обгрунтовано необхідність врахування певних особливостей українських економічних реалій. The aim of the research is correct realization of some major ideas lying in the basis of the “lean production” organization system at Ukrainian machine-building plants and taking into consideration Ukrainian reality. The analyzed Ukrainian machine-building plant use expensive modern processing centers instead of universal equipment.
Introduction of the Lean Production System at Ukrainian Plants of Machine-Building Sphere as the Strategy of Promoting Their Competitiveness
Keywords: бережливе виробництво; собівартість; оброблювальний центр; універсальне обладнання; lean production; cost; machining center; universal equipment