Методика статистичного аналізу точності та ефективності розрахунків шпонкових з'єднань - Пашинський, В. А.; Довженко, О. О.; Рудченко, В. І.; Pashynskyi, V.; Dovzhenko, O.; Rudchenko, V. (НУВГП, 2015)
Запропонована імовірнісна методика аналізу розрахункових методів, яка базується на порівнянні результатів розрахунків та експерименту. Надійність розрахункового методу оцінюється за рівнем забезпеченості несучої здатності з'єднання відносно розрахункових значень, а ефективність – за величиною запасу несучої здатності. Розроблена методика проілюстрована прикладом порівняльного аналізу відомих методів розрахунку міцності бетонних шпонок. We propose a probabilistic method of analysis of disign methods, which is based on a comparison of calculated and experimental results. Reliability disign method is evaluated for the level of sesurity bearing capacity of the connection with regard design values and efficiency - for the value of stock of bearing capacity. The developed method is illustrated by an example of a comparative analysis of the known methods for the calculation of concrete keys.
The method of statistical analysis of accuracy and efficiency of keyed joints calculation
Keywords: бетонні шпонкові з'єднання; несучна здатність; статистичний аналіз; сoncrete spline connection; bearing capacity; statistical analysis