Екологічна оцінка впливу забудови на мікроклімат міста - Поліщук, Ірина Сергіївна; Polishchuk, Iryna (ЦНТУ, 2024)
Метою даної роботи є екологічна оцінка впливу забудови на мікроклімат міста. Вивчено вплив різних типів забудови на мікрокліматичні параметри, такі як температура повітря, вологість, швидкість вітру, рівень радіації тощо. Отримані результати дозволять створити рекомендації щодо планування міських територій, спрямовані на зменшення негативного впливу забудови на мікроклімат. Вони можуть включати такі аспекти, як оптимальне розташування будівель, використання матеріалів з низькою теплопровідністю, створення зелених зон та водних елементів. The purpose of this paper is to assess the environmental impact of development on the city's microclimate. The impact of different types of buildings on microclimatic parameters such as air temperature, humidity, wind speed, radiation level, etc. was studied. The findings will allow us to create recommendations for urban planning aimed at reducing the negative impact of development on the microclimate. These may include aspects such as the optimal location of buildings, the use of materials with low thermal conductivity, and the creation of green areas and water features.
Ecological assessment of the impact of construction on the microclimate of the city
Keywords: міська забудова; мікроклімат; острівці тепла; urban development; microclimate; heat islands