Принципи інженерної творчості - Кулєшков, Ю. В.; Руденко, Т. В.; Красота, М. В.; Магопець, С. О.; Бевз, О. В.; Осін, Р. А. (ЦНТУ, 2019)
Навчальний посібник призначений для студентів старших курсів вищих навчальних закладів, які здобувають технічну освіту та викладачів, які займаються творчою діяльністю і пошуком нових технічних рішень при вдосконалені технічних систем. У навчальному посібнику наведені найбільш поширені методи активізації творчого мислення. Основну увагу приділено методам вдосконалення технічних систем та теорії розв'язання винахідницьких задач. Для найефективнішого засвоєння найбільш складних методів наведені приклади використання при розв’язанні конкретних задач. В посібнику викладена авторська методика вдосконалення технічних систем.
Keywords: інженерна творчість; винахідництво