Дослідження та програмна реалізація системи відеонагляду реалізованої на базі Axis P1364-Е та Axis P1365-E Mk II - Сергатий, Владислав Віталійович; Serhatyi, Vladislav (ЦНТУ, 2021)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи відеонагляду реалізованої на базі Axis P1364-Е та Axis P1365-E Mk II. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи відеонагляду реалізованої на базі Axis P1364-Е та Axis P1365-E Mk II. Об’єктом дослідження є процес відеонагляду реалізованої на базі Axis P1364-Е та Axis P1365-E Mk II. Предметом дослідження є методи відеонагляду реалізованої на базі Axis P1364-Е та Axis P1365-E Mk II. Методи дослідження базуються на методах теорії обробки мультимедійних даних, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи відеонагляду реалізованої на базі Axis P1364-Е та Axis P1365-E Mk II. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows ХР/Vista/7/8/10. Програму розроблено в середовищі Delphi 10.3.2 Rio. In this final qualification work on the second (master's) level of higher education the software which is intended for the video surveillance system realized on the basis of Axis P1364-E and Axis P1365-E Mk II is developed. The purpose of development is research and software implementation of video surveillance system implemented on the basis of Axis P1364-E and Axis P1365-E Mk II. The object of the study is the process of video surveillance implemented on the basis of Axis P1364-E and Axis P1365-E Mk II. The subject of the research are video surveillance methods implemented on the basis of Axis P1364-E and Axis P1365-E Mk II. Research methods are based on the methods of the theory of multimedia data processing, methods of mathematical statistics, methods of software development. The result is a software implementation of a video surveillance system implemented on the basis of Axis P1364-E and Axis P1365-E Mk II. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. Developed user-friendly interface. Instructions for working with software are given. The program can be used on an IBM PC with Windows XP / Vista / 7/8/10. The program is developed in the environment Delphi 10.3.2 Rio.
Research and software implementation of video surveillance system implemented on the basis of Axis P1364-E and Axis P1365-E Mk II
Keywords: комп’ютерна інженерія; відео нагляд; Axis P1364-Е; Axis P1365-E Mk II; computer engineering; video surveillance