Розробка технології виготовлення виливка Корпус PVC 1.63 методом лиття в піщано-глинисту форму - Шевченко. Олександр Андрійович; Shevchenko. Oleksandr (ЦНТУ, 2025)
У роботі проведено аналіз конструкції деталі «Корпус PVC 1.63», визначено її функціональне призначення та вимоги до експлуатаційних характеристик. Обґрунтовано вибір лиття в піщано-глинисту форму як оптимального методу виробництва, враховуючи його економічність та можливість отримання виливків складної конфігурації. Розроблено технологічну схему виготовлення виливка, включаючи проектування ливникової системи, опок, модельної оснастки та стержнів. Проведено розрахунки параметрів ливарної форми з метою забезпечення якісного заповнення форми металом та мінімізації дефектів. Визначено оптимальний склад формувальної суміші та параметри її підготовки. Особливу увагу приділено питанням контролю якості виготовленого виливка, включаючи аналіз можливих дефектів лиття та пропозиції щодо їх запобігання. The paper analyzes the design of the "PVC 1.63 Housing" part, determines its functional purpose and requirements for operational characteristics. The choice of sand clay mold casting as the optimal production method is substantiated, considering its cost-effectiveness and the possibility of obtaining castings of complex configuration. A technological scheme for manufacturing the casting has been developed, including the design of the gating system, flasks, pattern equipment, and cores. Calculations of the casting mold parameters have been performed to ensure high-quality metal filling of the mold and minimize defects. The optimal composition of the molding mixture and its preparation parameters have been determined. Particular attention is paid to the issues of quality control of the manufactured casting, including the analysis of possible casting defects and proposals for their prevention.
Development of the casting manufacturing technology for the PVC 1.63 housing by sand-clay mold casting method
Keywords: виливок; стержень; лиття в піщано-глинисту форму; технологія; casting; core; sand-clay mold casting; technology