Продуктивність гібридів кукурудзи залежно від густоти стояння рослин в Степу України - Дем’янчук, Валерія Олексіївна; Demianchuk, Valeriia (ЦНТУ, 2021)
В даній кваліфікаційній магістерській роботі удосконалено елементи зональної ресурсозберігаючої технології вирощування кукурудзи та визначено реакцію гібридів кукурудзи різних груп стиглості на зміну густоти стояння рослин в умовах Степу України. Метою роботи є розробити рекомендації сільськогосподарському виробництву щодо оптимізації густоти стояння нових гібридів кукурудзи в Степу України. Результат роботи – визначено кращу густоту вирощування для трьох гібридів кукурудзи. В процесі роботи виконано аналіз сучасних наукових даних щодо впливу густоти вирощування на продуктивність гібридів кукурудзи. В польових умовах, відповідно до методики, досліджено ріст та розвиток рослин кукурудзи, формування фотосинтетичного апарату, продуктивність посівів гібридів кукурудзи та окремих рослин. Дано економічну оцінку отриманих результатів та сформовано рекомендації виробництву. In this master's qualification the elements of zonal resource-saving technology of maize cultivation are improved and the reaction of maize hybrids of different maturity groups to the change of plant density in the steppe of Ukraine is determined. The aim of the work is to develop recommendations for agricultural production to optimize the density of new maize hybrids in the steppe of Ukraine. The result is that the best growing density for three maize hybrids has been determined. In the course of the work the analysis of modern scientific data on the influence of cultivation density on the productivity of maize hybrids was performed. In the field, according to the method, the growth and development of maize plants, the formation of the photosynthetic apparatus, the productivity of crops of hybrids of maize and individual plants were studied. The economic estimation of the received results is given and recommendations to production are formed.
Productivity of maize hybrids depending on the density of plants in the Steppe of Ukraine
Keywords: кукурудза; густота; maize; density