Люнет для направлення рушничних свердел - Свяцький, В. В.; Скрипник, О. В.; Молокост, Л. А.; Пух, Є. В.; Гуслістий, В. В.; Sviatskyi, V.; Skrypnyk, O.; Molokost, L.; Pukh, Y.; Huslistyi, V. (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2021)
Люнет для направлення рушничних свердел, у корпусі якого встановлені обертові циліндричні ролики, рухливі в напрямку, перпендикулярному осі свердла під дією механічного зусилля, у зовнішню поверхню яких упираються вершини канавки для виходу стружки, і які мають ширину, трохи більшу діаметра свердла, і нерухливі ролики, що мають профіль, відповідний до профілю свердла, при цьому рухливі і нерухливі ролики розташовані попарно в одній площині уздовж осі свердла, згідно з корисною моделлю рухливі і нерухливі ролики оснащені демпфувальними перекладками. A lunette for directing rifle drills, in the body of which are installed rotating cylindrical rollers, movable in a direction perpendicular to the axis of the drill under the action of mechanical force, against the outer surface of which the tops of the grooves for the exit of chips rest, and which have a width slightly greater than the diameter of the drill, and stationary rollers , having a profile corresponding to the profile of the drill, while the movable and immovable rollers are located in pairs in one plane along the axis of the drill, according to the useful model, the movable and immovable rollers are equipped with damping spacers.
Lunet for directing rifle drills
Keywords: глибокий отвір; люнет; рушничне свердло; deep hole; lunet; rifle drill