Спосіб виготовлення вугільно-графітних струмознімальних елементів - Аулін, В. В.; Барановський, Д. М.; Барановська, М. Ю.; Aulin, V.; Baranovskyi, D.; Baranovska, M. (My University, 2007)
Спосіб виготовлення вугільно-графітних струмознімальних елементів, в якому з метою підвищення фізико-механічних, електро- та триботехнічних властивостей поверхню тертя опромінюють концентрованими потоками енергії, наприклад лазерним випромінюванням. Способ изготовления угольно-графитных токосъемных элементов, в котором с целью повышения физико-механических, электро- и триботехнических свойств поверхность трения облучают концентрированными потоками энергии, например лазерным излучением. The invention proposes a method for production of coil-graphite current-collecting elements where to enhance the physical-mechanical properties and electro- and tribotechnical properties, a friction surface is irradiated with concentrated energy flows for example with laser emission.
Keywords: спосіб виготовлення вугільно-графітних струмознімальних елементів; способ изготовления угольно-графитных токосъемных элементов; method for production of coil-graphite current-collecting elements