Конструкторсько-технологічне забезпечення виготовлення деталі «Фланець» - Дученко, Сергій Миколайович; Duchenko, Serhii (ЦНТУ, 2024)
Мета роботи – підготувати конструкторсько-технологічне забезпечення виготовлення деталі «Фланець». У перщому розділі роботи описується розробка технологічного процесу, а саме: вибір матеріалу, розрахунок вихідної заготовки, розкрій обраного виду прокату, переходи штампування, силові характеристики процесу, розрахунки елементів штампового оснащення, технічне нормування. У другому розділі пропонується проект базового пресу автоматизованого комплексу для штампування деталей із штаби нестандартного компонування. Виконано кінематичний, силовий, енергетичний розрахунок базового пресу та розрахунок вузла «повзун-шатун» з використанням програми Mathcad. Результатом розробки технології виготовлення деталі «Фланець» стало – оптимізований технологічний процес, розроблений складальний кресленик штампу суміщеної дії з креслениками основних робочих і допоміжних деталей, загальний вид базового пресу автоматизованого комплексу для штампування деталей із штаби та складальний кресленик вузла «повзун-шатун». Використання даного проекту у виробництві дозволить зменшити собівартість виготовлення деталей типу «Фланець» з одночасним підвищенням якості штампування та його продуктивності.. The topic of the work is the design and technological support for manufacturing the "Flange" part. The purpose of the work is to prepare the design and technological support for manufacturing the "Flange" part. The first chapter of the work describes the development of the technological process, namely: material selection, calculation of the initial blank, cutting of the selected type of rolled metal, stamping transitions, force characteristics of the process, calculations of die tooling elements, and technical standardization. The second chapter proposes a project of a basic press for an automated complex for stamping parts from non-standard strip configurations. Kinematic, force, and energy calculations of the basic press and the calculation of the "slider-connecting rod" unit using Mathcad software were performed.
Design and technological support for the production of the "Flange" part
Keywords: автоматизований комплекс; вирубування; витягування; кривошипний прес; пробивання; штаба; штамп суміщеної дії; automated complex; cutting; drawing; crank press; punching; strip; combined action die