Обліково-інформаційне забезпечення оцінки ефективності грошових потоків підприємства - Слободяник, Альона Миколаївна; Slobodianyk, Alyona (ЦНТУ, 2024)
У першому розділі висвітлюється сутність грошових потоків підприємства, їх види, підходи щодо класифікації та визначаються фактори, які обумовлюють їх формування, розкриваються підходи до формування інформації про грошові потоки в системі бухгалтерського обліку та методика оцінки ефективності грошових потоків на підставі проведення аналітичних процедур. В другому розділі описуються організаційні засади провадження діяльності досліджуваного підприємства, здійснюється аналіз його основних фінансово-економічних показників діяльності, надається характеристика порядку та організації ведення бухгалтерського обліку грошових коштів, висвітлюється інформація щодо показників руху грошових коштів в облікових регістрах і звітності за основними його напрямками, здійснюється оцінка ефективності грошових потоків підприємства. Третій розділ містить рекомендації щодо удосконалення методики і організації обліку та аналізу грошових потоків, визначаються пріоритетні напрямки оптимізації грошових потоків. The first chapter highlights the essence of the cash flows of the enterprise, their types, approaches to classification and determines the factors that determine their formation, reveals the approaches to the formation of information about cash flows in the accounting system accounting and methods of assessing the effectiveness of cash flows based on analytical procedures. In the second chapter the organizational principles of the activity of the researched enterprise are described, its main financial and economic indicators of activity are analyzed, the procedure and organization of cash accounting are described, it is highlighted information on cash flow indicators in accounting registers and reporting in its main directions, an assessment of the effectiveness of the company's cash flows is carried out. The third section contains recommendations for improving the methodology and organization of accounting and analysis of cash flows, the priority directions for optimizing cash flows are determined.
Accounting and information support for assessing the effectiveness of cash flows of the enterprise
Keywords: грошові кошти; грошові потоки; підприємтсво; бухгалтерський облік; аналіз; оцінка; ефективність; управління; оптимізація; cash; cash flows; enterprise; accounting; analysis; evaluation; efficiency; management; optimization