Дослідження та програмна реалізація системи безпеки на основі бездротових технологій - Довгань, Дмитро Валентинович; Dovgan, Dmytro (ЦНТУ, 2024)
В даній магістерській роботі розроблено програмне забезпечення, яке призначено та побудови серверних рішень які забезпечують роботу IoT з розробкою пiдcиcтeми бeзпeки пepeдачi даних. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація для побудови системи серверних рішень, які забезпечують роботу Інтернету речей. Розробка хмарної платформи для Інтернету речей Об’єктом дослідження є процес побудови рішень для робити IoT. Предметом дослідження є серверні платформи для побудови рішень для роботи IoT. Методи дослідження базуються на методах теорії кодування, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – розробка хмарної платформи для Інтернету речей. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows ХР/Vista/7/8/10/11. Програму розроблено в середовищі Java та Scala. In this master's thesis, software is developed, which is designed and the construction of server solutions that ensure the operation of IoT with the development of security subsystems for data transmission. The purpose of the development is research and software implementation for building a system of server solutions that ensure the operation of the Internet of Things. Development of a cloud platform for the Internet of Things The object of research is the process of building solutions for making IoT. The subject of research is server platforms for building solutions for IoT operation. Research methods are based on coding theory methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the development of a cloud platform for the Internet of Things. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows XP/Vista/7/8/10/11. The program was developed in the Java and Scala environment.
Research and software implementation of a security system based on wireless technologies
Keywords: комп’ютерна науки; IoT; серверні платформи; обробка даних; computer science; server platforms; data processing