Методика статистичного аналізу податкових надходжень: теоретичний аспект - Черновол, О. М.; Гай, О. М.; Chernovol, O.; Gai, O. (ЦНТУ, 2023)
У статті розглянуто значення статистичних методів для такої важливої складової бюджету, як податкові надходження. Основна увага приділяється теоретичним аспектам методики статистичного аналізу податкових надходжень. Дослідження проведене на підставі аналізу вітчизняних і закордонних літературних джерел, статистичних даних. Встановлено, що незважаючи на велику кількість досліджень даної тематики інтерес до статистичної обробки даних тільки зростає, особливо через величезний обсяг інформації, який потребує правильної і ефективної обробки і прийняття правильних управлінських рішень. The article considers the importance of statistical methods for such an important component of the budget as tax revenues. The main attention is paid to the theoretical aspects of the methodology of statistical analysis of tax revenues. The research was conducted on the basis of the analysis of domestic and foreign literary sources, statistical data. It has been established that despite the large number of studies on this topic, the interest in statistical data processing is only growing, especially due to the huge amount of information that requires correct and effective processing and making the right management decisions.
Methodology of statistical analysis of tax revenues: theoretical aspect
Keywords: статистичні методи; податкові надходження; бюджет; аналіз; statistical methods; tax revenues; budget; factors influencing tax revenues