Інтенсивна технологія вирощування сої з вдосконаленням зерноочисного відділення - Олейніченко, Дмитро Леонідович; Oleinichenko, Dmytro (ЦНТУ, 2023)
Під час виконання кваліфікаційної роботи бакалавра комплексно проаналізовано процес виробництва сої в господарських умовах. Проведені розрахунки окремих етапів технологічного процесу та оцінено технічне забезпечення всіх етапів технології виробництва сої. Підтверджена доцільність швидкого і ефективного проведення очищення сої на токах господарств. Для цього найкраще використовувати зерноочисні машини загального призначення, наприклад такі зерноочисні машини нового типу із порямоточною замкненою пневмосистемою типу ІПС. В ході виконання інженерної частини роботи проведені розрахунки і певні обґрунтування, які дозволяють визначити основні конструктивні та технологічні параметри прямоточної зерноочисної машини. Визначені особливості роботи і основні параметри комбінованого робочого органу щіточного барабану, описано принцип його роботи, визначені швидкісні робочі параметри замкненої пневмосистеми зерноочисної машини прямоточного типу і проведено вибір електродвигуна виходячи із потрібної потужності, що забезпечить працездатність зерноочисної машини. During the performance of the bachelor's qualification work, the process of soybean production in economic conditions was comprehensively analyzed. Calculations of individual stages of the technological process were carried out and the technical support of all stages of soybean production technology was evaluated. The expediency of fast and effective cleaning of soybeans on farms has been confirmed. For this, it is best to use general-purpose grain cleaning machines, for example, such new-type grain cleaning machines with a closed pneumatic system of the IPS type. During the execution of the engineering part of the work, calculations and certain justifications were carried out, which allow determining the main structural and technological parameters of the direct-flow grain cleaning machine. The features of work and the main parameters of the combined working body of the brush drum are determined, the principle of its operation is described, the high-speed working parameters of the closed pneumatic system of the direct-flow grain cleaning machine are determined, and the electric motor is selected based on the required power, which will ensure the efficiency of the grain cleaning machine.
Intensive soybean cultivation technology with improvement of the grain cleaning section
Keywords: зерноочисне відділення; замкнена пневмосистема; ефект очистки; grain cleaning department; closed pneumatic system; cleaning effect