Установка для дослідження дії ударного навантаження при згині балки - Лушніков, В. М.; Чайковський, О. Б.; Златопольський, Ф. Й.; Пукалов, В. В.; Свяцька, Л. П.; Лук'яненко, С. В.; Lushnikov, V.; Chaikovskyi, O.; Zlatopolskyi, F.; Pukalov, V.; Sviatska, L.; Lukianenko, S. (КНТУ, 2010)
Установка для дослідження дії ударного навантаження при згині балки, що містить основу з регульованими гвинтами-ніжками, зразок-балку прямокутного перерізу, що опирається на закріплені на основі шарнірно-нерухому і шарнірно-рухому опори, штангу, закріплену на основі в середині між опорами і перпендикулярно до основи, вантаж-кульку, що утримується у вихідному стані електромагнітом, закріпленим на кронштейні, переміщенням якого по штанзі встановлюється задана висота падіння вантажу-кульки, спеціальний вловлювач, закріплений на балці, який забезпечує заклинювання вантажу-кульки при ударі і подальший його рух разом з балкою як єдиного цілого, яка відрізняється тим, що на вловлювачі закріплена пластина-вказівник вертикального коливання середини балки, на тримачі шарнірно-нерухомої опори закріплений світлодіодний випромінювач світлового потоку, спрямований вздовж балки на дискретну світлочутливу лінійку, закріплену на штанзі вертикально за пластиною-вказівником на мінімальній відстані від пластини-вказівника і з'єднану через швидкодіючий інтерфейс з персональним комп'ютером.
Installation for investigation of effect of impact load at beam bend
Keywords: згин балки; ударне навантаження; beam bend; impact load