Роль політехнікумів у системі технічної освіти в Англії - Головко, І. О. (Дніпропетровськ, 2014)
Огляд вкладу Політехнічних інститутів Лондона щодо розвитку технічної та комерційної освіти у країні. Удосконалення системи викладання технічними навчальними закладами усієї Великобританії. Успішна доказова доцільність їхнього існування в плані еволюційного розвитку комплексної моделі навчання в процесі переходу у ХХ ст.
Keywords: політехнічний рух Англії ХІХ – ХХ ст.; розвиток технічної освіти Англії; освітня діяльність Англії; еволюція комерційної освіти Англії; комплексна модель навчання; удосконалення системи викладання; adult technical education; evolution vocational education