Прогнозування діагностичних параметрів технічного стану систем і агрегатів транспортних засобів - Аулін, В. В.; Гриньків, А. В.; Бруцький, О. П.; Aulin, V.; Hrynkiv, A.; Brutskyi, O. (НАУ, 2016)
Представлено аналіз можливості підвищення ефективності експлуатації транспортних засобів за допомогою прогнозування діагностичних параметрів, сформульовано передумови формування процесу прогнозування для різних рівнів інформаційного забезпечення. Запропоновано методику прогнозування діагностичних параметрів у вигляді часового ряду, виявлені її можливості. З'ясовано процедуру формування контрольної вибірки для оцінки якості прогнозу діагностичних параметрів технічного стану систем і агрегатів транспортних засобів та умови використання контрольної вибірки, наведена оцінка якості різних видів прогнозу. The analysis of the possibility of increasing the efficiency of vehicle operation with the help of forecasting of diagnostic parameters is presented, the prerequisites of forming the forecasting process for different levels of information support are formulated. The technique of forecasting of diagnostic parameters in the form of time series is offered, its possibilities are revealed. The procedure of forming a control sample for estimation of the quality of prognosis of the diagnostic parameters of the technical condition of the systems and units of vehicles and the conditions of use of the control sampling have been clarified.
Forecasting the diagnostic parameters of the technical state of the systems and units of the vehicles
Keywords: транспортний засіб; системи та агрегати; діагностичний параметр; технічний стан; прогнозування; часовий ряд; vehicle; systems and units; diagnostic parameter; technical condition; prognostication; time series