Законодавче забезпечення грошової реформи 1996 р. в Україні - Шевчук, О. (ЦНТУ, 2020)
У тезах констатовано, що в Україні була створена конституційна основа для проведення грошової реформи та введення єдиного законного засобу платежу, національної валюти – гривні. Наступним законодавчим актом, важливим для дослідження грошової реформи 1996 р. в Україні, є Указ Президента України Л. Кучми «Про грошову реформу в Україні» від 25 серпня 1996 р. Відповідно до даного указу, з 2 вересня 1996 р., в Україні проводилася грошова реформа, зокрема вводилася до обігу, «визначеної Конституцією та іншим законодавством України національної валюти України, якою є гривня та її сота частина – копійка».
On the issue of legislative support of the monetary reform of 1996 in Ukraine
Keywords: гривня; грошова реформа; грошова одиниця; Україна; реформа; копійка