Діагностичний аналіз у системі управління підприємством - Лисенко, А. М. (Чернігівський національний технологічний університет, 2016)
Автор ставить акцент на тому, що для ефективного функціонування підприємства необхідно сформувати таку структуру системи управління, при якій забезпечуватиметься як раціональне поєднання ресурсів, так і чітка підпорядкованість цілей окремих підсистем загальній меті функціонування системи. З метою ефективного функціонування системи підтримки прийняття управлінських рішень, виявлення комплексу проблем у діяльності підприємства, диспропорцій та їх причин пропонується застосовувати діагностичний аналіз, адже саме економічна діагностика забезпечує підготовку необхідної інформації, достатньої для прийняття ефективних управлінських рішень. Досліджується походження терміна «діагностика», основні завдання та етапи проведення діагностичного аналізу, а розробка діагнозу розглядається в контексті застосування системного підходу в управлінні підприємством.
Keywords: система; системний підхід; діагностика; діагностичний аналіз; експрес-діагностика; управління підприємством