Аналіз інвестиційної діяльності підприємства - Вакулін, Валерій Володимирович; Vakulin, Valerii (ЦНТУ, 2024)
У роботі досліджено організаційно-методичні основи інвестиційної діяльності підприємства. Розглянуто теоретичні підходи визначення сутності інвестицій та інвестиційної діяльності. Визначено процес формування системи управління інвестиційною діяльністю підприємства та сформовано принципи управління інвестиційною діяльністю підприємства. Проаналізовано інвестиційну діяльність Обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро – Кіровоград». Розглянуто організаційно-економічний стан Обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро – Кіровоград». Проведено розгорнутий аналіз фінансового стан Обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро – Кіровоград» та розглянуто напрямки, заходи та джерела підтримки підприємства з місцевого бюджету . Здійснено аналіз інвестиційної діяльності Обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро – Кіровоград». Розглянуто шляхи удосконалення процесу управління інвестиційної діяльності підприємства. Визначено напрямки удосконалення інвестиційної стратегії підприємства. Запропоновані підходи до розробки інвестиційних заходів Обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро – Кіровоград». The work explores the organizational and methodological foundations of the enterprise's investment activity. Theoretical approaches to determining the essence of investments and investment activities are considered. The process of forming a system of managing the investment activity of the enterprise was determined and the principles of managing the investment activity of the enterprise were formed. The investment activity of the regional utility production enterprise "Dnipro - Kirovohrad" was analyzed. The organizational and economic state of the regional communal production enterprise "Dnipro - Kirovohrad" was considered. A detailed analysis of the financial condition of the regional utility production enterprise "Dnipro-Kirovohrad" was carried out, and directions, measures and sources of support for the enterprise from the local budget were considered. An analysis of the investment activity of the regional utility production enterprise "Dnipro - Kirovohrad" was carried out. Ways to improve the process of managing the enterprise's investment activity are considered. Areas of improvement of the company's investment strategy have been determined. Proposed approaches to the development of investment measures of the regional communal production enterprise "Dnipro - Kirovohrad".
Analysis of the investment activity of the enterprise
Keywords: інвестиції; інвестиційна діяльність; підприємства водопостачання та водовідведення; інвестиційна діяльність підприємств водопостачання та водовідведення; investments; investment activity; water supply and drainage enterprises; investment activity of water supply and drainage enterprises