Ливарний комплекс заводу сільськогосподарського машинобудування з розробленням процесу виготовлення виливків з високоміцного чавуну та дослідженням термодинаміки процесу десульфурації металу - Конончук, Максим Сергійович; Kononchuk, Maksym (ЦНТУ, 2025)
Обґрунтовано вибір місця для будівництва ливарного цеху. Описано роботу обладнання, яке використовується для виготовлення виливків. Розроблено технологію лиття в піщано-глинисту форму для виливка з високоміцного чавуну «Кришка задня». Проведено дослідження термодинамічних характеристик процесу десульфурації чавуну за допомогою магнію та оксиду марганцю. Розроблено рекомендації для інтенсифікації процесу десульфурації металу. Актуальність роботи: полягає в розробці технології лиття в піщано-глинисту форму для виливка «Кришка задня». Досліджено вплив температури, тиску та концентрації реагентів на зміщення рівноваги процесу десульфурації чавуну. Практичне значення: полягає в тому, що розроблені рекомендації сприяють ефективному проведенню процесу десульфурації металу. The choice of location for the construction of the foundry is substantiated. The operation of the equipment used for the production of castings is described. The technology of casting in a sand and clay mold for a high-strength cast iron casting “Back Cover” is developed. The thermodynamic characteristics of the cast iron desulphurization process using magnesium and manganese oxide were studied. Recommendations for intensification of the metal desulfurization process were developed. The relevance of the work: the development of the technology of casting in a sandy clay mold for the “back cover” casting. The influence of temperature, pressure, and concentration of reagents on the equilibrium shift of the cast iron desulfurization process was investigated. Practical significance: the developed recommendations contribute to the effective implementation of the metal desulfurization process.
Foundry complex of an agricultural machinery plant with the development of a process for manufacturing castings from high-strength cast iron and the study of the thermodynamics of the metal desulfurization process
Keywords: термодинаміка; ентальпія; десульфурація; рівновага; thermodynamics; enthalpy; desulfurization; equilibrium