Шляхи зниження втрат робочої рідини у гідросистемах при експлуатації сільськогосподарських машин - Посвятенко, Е. К.; Будяк, Р. В.; Posviatenko, E.; Budiak, R. (КНТУ, 2011)
В статті визначено напрямки зниження втрат робочої рідини в гідросистемах сільськогосподарських машин шляхом підвищення якості поверхні глибоких отворів гільз циліндрів технологічними методами. Описано ресурсозберігальний процес обробки глибоких отворів за схемою «наскрізне деформуюче протягування – різальне протягування – розкочування роликовим інструментом». Подано принципи розробки комбінованого протяжного інструменту. Наведено геометричні та фізико-механічні характеристики поверхні та поверхневого шару отвору гільз. In article directions of decrease in losses of a working liquid in hydrosystems of agricultural cars at the expense of improvement of quality of surfaces of deep apertures of sleeves of cylinders by technological methods are defined. It is described resource-saving process of machining of deep apertures under the scheme «through deforming pulling - cutting pulling - rolling by the roller tool». Principles of creation of the combined lingering tool, geometrical and physicomechanical characteristics of a surface and a blanket of apertures of sleeves are resulted.
Ways of decrease in losses of a working liquid to hydrosystems at operation of agricultural cars
Keywords: гільза гідроциліндра; втрати робочої рідини; протяжний інструмент; точність поверхні; шорсткість