Температура атмосферного повітря як чинник довговічності будівельних матеріалів - Пашинський, В. А.; Карюк, А. М.; Pashynskyi, V.; Kariuk, A. (Зовнішрекламсервіс, 2012)
Викладено метод визначення частоти і тривалості негативних значень температури повітря, необхідного для оцінки довговічності будівельних матеріалів за критерієм втрати стійкості. Виявлено незначні зміни цих характеристик в межах території України. Method of determining the frequency and duration of negative values of air temperature, necessary for evaluation of durability of building materials by the criterion of loss of resistance is described. A small variation of these characteristics in Ukraine is revealed.
Keywords: температура повітря; переходи через нуль; морозостійкість матеріалів; аir temperature; transitions through zero; frost materials