Дослідження конструкцій і діагностування системи кульково-гвинтового гідропідсилювача - Сидоренко, Владислав Ігорович; Sydorenko, Vladyslav (ЦНТУ, 2025)
1. Актуальність роботи. Процесу діагностування кульково-гвинтових гідропідсилювачів, а саме визначення оціночних показників недостатньодосліджений. 2. Наукова новизна роботи. Полягає в створені універсальних оціночних показників КГГП, на базі яких , визначені пріоритети для створення уніфікованого ряду. 3. Практична цінність роботи. Синтезована конструкція діагностувального стенду для визначення оціночних показників кульково-гвинтового гідропідсилювача. 4. Оцінка найбільш важливої суті роботи виконаної роботи. Розроблено програми і методики поелементних і комплексних випробувань, що дає змогу швидко налаштувати стенд і визначити необхідні параметри. Проведено модернізацію стенду спрямована на його автоматизацію, оснащення комп’ютерною технікою і спрощення роботи оператора, що дає змогу значно зменшити час випробувань і в автоматичному режимі побудувати графіки розподілу вимірювальних параметрів. Проведені дослідні випробування на стенді дали позитивні і постійні результати по роботі стенду, збоїв в роботі не спостерігалося. Вирішений комплекс питань з організації виробництва, виконані економічні розрахунки. 1. Relevance of the work. The process of diagnosing ball screw hydraulic amplifiers, namely the determination of evaluation indicators, has not been sufficiently studied. 2. Scientific novelty of the work. It consists in the creation of universal evaluation indicators for ball screw hydraulic amplifiers, on the basis of which priorities are determined to create a unified series. 3. Practical value of the work. The design of a diagnostic stand for determining the evaluation parameters of a ball-screw hydraulic amplifier is synthesized. 4. Evaluation of the most important essence of the work performed. Programs and methods of elemental and complex tests were developed, which allows to quickly set up the stand and determine the necessary parameters. The stand was modernized to automate it, equip it with computer equipment and simplify the operator's work, which makes it possible to significantly reduce the test time and automatically build graphs of the distribution of measurement parameters. The pilot tests carried out on the bench gave positive and constant results on the operation of the bench, and no malfunctions were observed. A number of issues related to the organization of production were resolved, and economic calculations were performed.
Research of designs and diagnostics of the ball screw hydraulic booster system
Keywords: кульково-гвинтовий гідропідсилювач; діагностування; оціночні показники; ball-screw hydraulic amplifier; diagnostics; evaluation indicators