Механізація вирощування цукрових буряків з удосконаленням механічного висівного апарата - Большаков, Володимир Сергійович; Bolshakov, Volodymyr (ЦНТУ, 2025)
В роботі проведений аналіз технології вирощування цукрового буряка та розроблена вдосконалена технологічна карта. Модернізовано механічний висівний апарат бурякової сівалки ССТ-12Б. Проведені технологічні, кінематичні і енергетичні розрахунки бурякової сівалки, розрахунки на міцність. У розділі охорони праці запропоновані заходи для зменшення дії шкідливих факторів на оператора бурякової сівалки. The analysis of the technology of growing sugar beet and an advanced technological map was developed. The mechanical seeding of the SST-12B beet seeder is modernized. The technological, kinematic and energy calculations of the beet seeder, calculations for strength were carried out. The labor protection section proposes measures to reduce the effects of harmful factors on the beetroot operator.
Mechanization of sugar beet cultivation with improvement of mechanical seeding device
Keywords: технологічна карта; сівалка; цукровий буряк; висівний апарат; диск; technological map; seeder; sugar beet; seeding; disk