Податкова політика уряду Російської імперії щодо кредитно-кооперативних організацій (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Пантелеймоненко, А. О.; Panteleymonenko, А. (КНТУ, 2012)
Зроблено акцент на особливості кооперативів як організацій з неприбутковою природою. Розглянуто сутність державної податкової політики Російської імперії щодо кредитних та ощадно-позичкових товариств другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Підкреслено важливу роль податкових пільг для становлення і розвитку вітчизняного кредитно-кооперативного руху. The peculiarities of cooperatives as the organizations with a non-profit nature are emphasized. The core of national tax policy of the Russian Empire, regarding credit, loan and savings associations, in the late XIXth-early XXth century is examined. The important role of tax benefits for establishing and developing the national credit-cooperative movement.
Tax policy of Russian empire government in relation to credit-co-operative organizations (the late XIXth-early XXth century)
Keywords: податки; податкова політика; кредитні товариства; ощадно-позичкові товариства; установи дрібного кредиту; промисловий збір; гербовий збір