Пристрій для масажу - Лушніков, В. М.; Чайковський, О. Б.; Златопольський, Ф. Й.; Краснюк, Д. С.; Грицієнко, В. І.; Lushnikov, V.; Chaikovskyi, O.; Zlatopolskyi, F.; Krasniuk, D.; Hrytsiienko, V. (My University, 2010)
Пристрій для масажу, що містить джерело підвищеного тиску повітря, з'єднане повітропроводом з колектором, що має засіб регулювання тиску повітря, блок управління, який керує джерелом підвищеного тиску повітря, засобом регулювання тиску та повітророзподільниками, один вхід повітророзподільника з'єднаний повітропроводом з колектором підвищеного тиску, а другий - з атмосферою, набір аплікаторів, закріплених на тілі пацієнта у необхідних для лікування місцях, в корпусі аплікатора за допомогою універсального шарніра (шарніра Гука) закріплений тримач з герметичною масажною камерою, на тримачі знизу закріплені чотири герметичні мішки, розташовані перпендикулярно один одному, торцеві стінки яких закріплені на стінках корпусу аплікатора і з'єднані повітропроводами з виходами повітророзподільника, всі виходи повітророзподільника забезпечені датчиками контролю тиску повітря, універсальний шарнір обладнаний фотоелектричними датчиками контролю кутів повороту тримача у двох площинах, всі датчики контролю з'єднані електропроводами з блоком управління, який відрізняється тим, що герметична масажна камера має вигляд півсфери з циліндричним хвостовиком, виготовленим з пластмаси, який жорстко з'єднаний з циліндричним втяжним якорем, виготовленим з феромагнетику, хвостовик разом з якорем знаходиться в середині котушки електромагніту, півсфера камери з'єднана з котушкою за допомогою кільця з пружного матеріалу, котушка знаходиться в середині тримача та з'єднана з ним за допомогою напрямних, герметичного мішка та пружини, торцеві стінки мішка закріплені на верхньому кінці котушки та на пластині, що жорстко закріплена в верхній частині тримача, в пластині закріплений штуцер, за допомогою якого порожнина мішка з'єднана повітропроводами з повітророзподільником, пружина, як і напрямні, розташована паралельно котушці і закріплена угорі котушки одним кінцем, другим кінцем закріплена на пластині тримача.
Massage device
Keywords: масаж; massage