Порівняльний аналіз несучої здатності дослідних пошкоджених залізобетонних елементів, підсилених металевими обоймами - Карпюк, І. А.; Клименко, Є. В.; Даниленко, Д. С.; Карпюк, М. В.; Karpiuk, І.; Klymenko, Ye.; Danilenko, D.; Karpiuk, M. (ЦНТУ, 2023)
В роботі представлені результати досліджень та порівняльний аналіз несучої здатності деформативності та тріщиностійкості доведених у попередніх випробуваннях до граничного стану (ULS) базальтобетонних балок, підсилених металевими обоймами. Ці дані представлені у вигляді експериментально – статистичних залежностей основних параметрів працездатності дослідних зразків від конструктивних чинників та рівнів малоциклового повторного навантаження. The paper presents research results and a comparative analysis of the load-bearing deformability and crack resistance of basalt concrete beams brought to the limit state (ULS) in previous tests. The beams were reinforced with prestressed metal clips under high-level static and low-cycle alternating loads.
Comparative analysis of the load-bearing capacity of experimental damaged reinforced concrete elements reinforced with metal clips
Keywords: пошкоджені базальтобетонні балки; підсилення приопорних ділянок вуглепластиковими сорочками; підкріплення нижніх розтягнутих зон вуглепластиковими полотнами; деформативність бетону арматури і фіброармованого пластика; тріщиностійкість балок; експериментально-статистичні залежності; damaged basalt concrete beams; reinforcement of supporting areas with carbon fiber shirts; reinforcement of the lower stretched zones with carbon plastic sheets; deformability of concrete reinforcement and fiber-reinforced plastic; crack resistance of beams; experimental and statistical dependencies