Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання. Лабораторні роботи - Артюхов, А. М.; Апаракін, А. Р. (ЦНТУ, 2020)
У посібнику комплексно подані всі складові лабораторного курсу згідно з типовою навчальною програмою дисципліни. Лабораторні роботи курсу «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання» містять основні теоретичні відомості про методи та засоби вимірювань; метрологічні характеристики найбільш розповсюджених вимірювальних приладів; методику проведення вимірювань та розрахунків основних параметрів. В посібнику надаються форми звіту по виконанню лабораторних робіт. Даний посібник закріплює отримані на лекціях основні поняття про вітчизняну систему технічних вимірювань. Лабораторні роботи призначені для студентів спеціальностей «Прикладна механіка» та «Галузеве машинобудування».
Keywords: відхилення; допуск; посадка; вимірювальний інструмент; калібри; номінальний розмір; дійсний розмір; похибка