Невтомний вчений із тайстрою за плечима : До 80-ліття унікального фольклориста Івана Хланти - Царук, А. П. (Просвіта, 2021)
Стаття присвячена оглядові творчої діяльності відомого фольклориста Івана Хланти. Зауважено раннє усвідомлення свого покликання збирачем народної мудрості, його цілеспрамованість і невтомність. Проаналізовано тематику та лексичне наповнення виданих ювіляром коломийок. Статья посвящена обзору творческой деятельности известного фольклориста Ивана Хланты. Обращено внимание на раннее осознание своего призвания собирателем народной мудрости, его целеустремленность и неутомимость. Проанализирована тематика и лексическая наполненность изданных юбиляром коломиек.
Keywords: Іван Хланта; фольклорист; коломийка; ювіляр