Інерційний повітряно-решітний сепаратор - Васильковський, О. М.; Васильковський, М. І.; Петренко, Д. І.; Лещенко, С. М.; Непик, О. В. (ДП Український інститут промислової власності, 2012)
Інерційний повітряно-решітний сепаратор, який включає колосове решето, бункер, регулятор подачі, повітряний канал, кожухи, лопатевий ротор, підсівне решето та відвантажувальний рукав, який відрізняється тим, що колосове решето має пруткову поверхню та встановлено у похилий повітряний канал.
Keywords: повітряний сепаратор; інерційна пневматична зерноочисна машина; колосове решето; лопатевий ротор; пруткова поверхня