Людський капітал як фактор інтенсифікації інноваційної діяльності підприємств - Левченко, О. М.; Ткачук, О. В.; Levchenko, O.; Tkachuk, O. (ПДАБА, 2011)
У статті досліджено трансформацію економічного змісту людського фактору у вимірі еволюційних моделей економічного розвитку. Обґрунтовано сучасні напрями забезпечення інноваційного характеру розвитку людських ресурсів. Підкреслено необхідність підвищення ролі навчальних закладів у формуванні інноваційного потенціалу країни, сприяння впровадженню інновацій в освіті. Відзначено актуальність розробки та впровадження стандартів з розвитку персоналу. In the article the transformation of human factor economical content among evolutional economical models development is analyzed. The main ways of innovatively based human resources development ensuring are grounded. Underlined the necessity of educational establishments role increasing in forming of innovative potential of country, assistance to introduction of innovations in education. Actuality of working out and introduction of personnel development standards is marked.
Human Capital as a Factor of Enterprises’ Innovation Activity Intensifying
Keywords: людський капітал; інновації в освіті; професійний розвиток; стандарти з розвитку персоналу; human capital; innovations in education; professional development; standards of personnel development