Технічна освіта на Кіровоградщині: історичний нарис - Барабаш, В. А.; Бондаренко, Г. С.; Бондаренко, О. В.; Орлик, В. М.; Бондаренко, Л. В.; Головата, О. О.; Коломієць, О. Б.; Петренко, М. М.; Тупчієнко, М. П.; Чвань, Т. В.; Притюпа, Н. В.; Ілючек, С. І.; et al. (Імекс-ЛТД, 2009)
Презентоване видання — підсумок копіткої роботи, здійсненої науковцями Кіровоградського національного технічного університету та Державного архіву Кіровоградської області впродовж останніх років, з пошуку документів та матеріалів, що висвітлюють проблеми зародження та становлення технічної освіти в Центральній Україні. Книга присвячена поколінням інженерів та учених, їх учителям і вихователям від Єлисаветградського вищого земського реального училища, Єлисаветградського вечірнього робітничого технікуму імені В.І. Леніна, Зінов’ївського вечірнього інституту сільськогосподарського машинобудування, Кіровоградської філії Харківського політехнічного інституту, Кіровоградського інституту сільськогосподарського машинобудування до Кіровоградського національного технічного університету. Книга призначена для широкого кола читачів, науковців, студентів, абітурієнтів, усіх тих, хто цікавиться історією освіти в Російській імперії, Радянському Союзі та сучасній Україні, історією та сьогоденням технічної освіти і науки.
Keywords: технічна освіта; Центральна Україна; Кіровоградський національний технічий університет; Єлисаветградське вище земське реальне училище; Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування; інженер; сільськогосподарське машинобудування; технічна наука; машинобудівний технікум