Експериментальне дослідження ефективності зрівноваження крильчаток осьових вентиляторів пасивними автобалансирами - Яцун, В. В.; Філімоніхін, Г. Б. (КНТУ, 2008)
Експериментально досліджена ефективність зрівноваження крильчаток осьових вентиляторів кульовими автобалансирами. Ефективність оцінювалась по віброприскоренням на корпусі вентилятора на різних режимах його роботи. Експерименти проведенні для промислового осьового вентилятора ВО 06-300 №4 на стенді. Experimentally investigational efficiency of balancing spinners of axial fan by ball balancers. Efficiency was estimated on vibroaccelerations on the corps of fan on different hours. Experiments are conducted for industrial axial fan in ВО 06-300 №4 on a stand.
Keywords: автобалансир; крильчатка; осьовий вентилятор; зрівноваження; дисбаланс