Кінематика процесу різання при хонінгуванні отворів пружно-гвинтовим хоном - Підгаєцький, М. М.; Щербина, К. К.; Podgaetski, M.; Scherbina, K. (КНТУ, 2015)
В статі розглядається процес утворення мікрорельєфу оброблюваної поверхні з врахуванням траєкторії руху алмазно-абразивного зерна. Наведені схеми взаємодії оброблюваної поверхні з алмазно-абразивними брусками як для традиційних конструкцій хонінгувальних головок, так і для пружно-гвинтового хону. Представлено схеми взаємодії пружно-гвинтового хону на етапі попередніх і кінцевих проходів з оброблюваною поверхнею. Були визначені залежності впливу кута нахилу алмазно-абразивного бруска на густину утвореної сітки слідів тощо. The study of the formation of micro relief and macro relief treated surface with consideration of the trajectory of the diamond abrasive grain placement and angle of diamond abrasive bar. Considered the interaction of the treated surface with diamond-abrasive bars for traditional designs honing heads, and for the spiral spring hone the results based schemes and models. The scheme of interaction of spiral spring hone at the stage of preliminary and final passages from the work surface The influence of the angle of inclination of diamond abrasive formation macro relief bar on the work piece. The influence of diamond abrasive bar on the formation of precious geometric lines etc.
Kinematics of cutting holes in honing spiral spring hone
Keywords: мікрорельєф; макрорельєф; сітка слідів; геометричні виробні лінії; пружно-гвинтовий хон; траекторія руху зерна; micro relief; macro relief; the grid formed by the track; precious geometric lines; spiral spring hone; the trajectory of the diamond abrasive grain 􀀃