Ударна взаємодія вібраційного викопуючого робочого органу з коренеплодом цукрового буряку - Булгаков, В. М.; Головач, І. В.; Черновол, М. І.; Свірень, М. О.; Bulgakov, V.; Golovach, I.; Chernovol, M.; Sviren, M. (КНТУ, 2009)
Розроблена математична модель ударної взаємодії вібраційного викопуючого робочого органу з тілом коренеплоду, закріпленого у грунті, при вібраційному викопуванні цукрових буряків. На підставі отриманих рівнянь, що описують зазначений процес, знайдені кінематичні та конструктивні параметри викопуючого робочого органу з умов непошкодження коренеплодів. The mathematical model of shock interaction of the vibrating digging out worker of body with a body of the root crop fixed in soil is developed, at vibrating excavation of a sugar beet. On the basis of the received equations describing specified process, are defined kinematic and design data of the digging out worker of body from conditions of an undamageability of root crops.
Shock interaction vibrating digging out викопуючого working body with a body of a root crop of a sugar beet
Keywords: коренеплод; вібраційний робочий орган; збурююча сила; ударний імпульс