Проектування системи електропостачання механоремонтного підприємства - Піддубний, Сергій Олексійович; Piddubnyi, Serhii (ЦНТУ, 2023)
Бакалаврська робота присвячена розробці системи електропостачання механоремонтного підприємства. В роботі вирішувались питання розрахунку: електричних навантажень, визначення режимів реактивної потужності, розрахунку струмів коротких замикань, вибір схем зовнішнього та внутрішнього електропостачання та вибір високовольтного обладнання системи електропостачання. Спеціальний розділ роботи присвячено вирішенню задачі розробки системи енергозбереження підприємства. Особливу увагу було приділено енергозбереженню в цехових трансформаторних підстанціях. Проведені розрахунки засвідчили, що впровадження системи автоматичного керування роботою цехової підстанції є досить дієвим заходом з енергозбереження. The bachelor thesis is devoted to the development of the power supply system of a mechanical repair enterprise. The work dealt with the calculation of electrical loads, determination of reactive power modes, calculation of short-circuit currents, selection of external and internal power supply schemes, and selection of high-voltage equipment of the power supply system. A special section of the work is devoted to solving the problem of developing the enterprise's energy saving system. Special attention was paid to energy saving in workshop transformer substations. The performed calculations proved that the implementation of the system of automatic control of the work of the shop substation is quite an effective energy saving measure.
Designing the power supply system of a mechanical repair enterprise
Keywords: електричні навантаження; трансформаторна підстанція; реактивна потужність; струми короткого замикання; енергозбереження; electric loads; transformer substation; reactive power; short-circuit currents; energy saving