Методологічні засади застосування ключових показників ефективності для оцінювання виробничої діяльності машинобудівних підприємств - Родіонов, О. В.; Rodionov, O. (ЦНТУ, 2025)
У статті обґрунтовано наукові підходи до розроблення аналітичної системи оцінювання ефективності виробничої діяльності машинобудівних підприємств на основі використання ключових показників ефективності (KPI). Визначено роль і значення KPI як інструменту кількісного оцінювання результативності виробничо-господарської діяльності, що забезпечує підвищення обґрунтованості управлінських рішень в умовах цифровізації економіки та зростання обсягів даних. Розкрито методологічні засади формування системи показників, що передбачають інтеграцію виробничих, фінансово-економічних та операційних даних підприємства тощо. The article is devoted to substantiating methodological approaches to the development of an analytical system for evaluating the efficiency of production activities of machine-building enterprises based on the use of key performance indicators (KPI). The role and significance of KPI as a tool for quantitative assessment of production and economic performance are determined, ensuring improved justification of managerial decision-making in the context of economic digitalization and the growing volume of data. The methodological principles of forming a system of indicators based on the integration of production, financial, economic, and operational data are revealed etc.
Methodological foundations for the application of key performance indicators in evaluating the production activities of machine-building enterprises
Keywords: Індустрія 4.0; виробнича діяльність; ефективність виробництва; аналітика даних; Industry 4.0; production activity; production efficiency; data analytics