Механізація вирощування кукурудзи з удосконаленням загортаючих робочих органів сівалки УПС 8 - Білостоцький, Богдан Олександрович; Bilostotskyi, Bohdan (ЦНТУ, 2023)
В роботі проведений аналіз існуючих технологій вирощування кукурудзи та встановлено, що ефективне зниження вартості вирощування може бути досягнуте шляхом поліпшення якості процесу посіву, що має прямий вплив на однорідність та рівномірність розвитку рослин. Для покращення процесу загортання насіння кукурудзи був розроблений удосконалений комбінований загортач та сітчато-прутковий прикочуючий коток. Розроблена конструкція загортачів та використання запропонованої конструкції прикочуючого котка сівалки УПС 8, дозволяють значно покращити процес посіву насіння кукурудзи та збільшити врожайність до 12%. Це досягається завдяки створенню кращих умов для насіння протягом вегетаційного періоду.The paper analyzes the existing technologies of corn cultivation and found that an effective reduction in the cost of cultivation can be achieved by improving the quality of the sowing process, which has a direct impact on the uniformity and uniformity of plant development. To improve the process of wrapping corn seeds, an improved combined wrapper and a mesh-bar rolling roller was developed. The developed design of the wrappers and the use of the proposed design of the rolling roller of the UPS 8 seeder allow to significantly improve the process of sowing corn seeds and increase the yield up to 12%. This is achieved by creating better conditions for seeds during the growing season.
Mechanization of corn cultivation with improvement of the covering operating parts of UPS 8 planter
Keywords: загортачі; прикочуючий коток; просапна сівалка; wrappers; rolling roller; row seeder